Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@19:22:41 GMT

نمونه‌گیری چقدر در نتیجه تست کرونا موثر است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۶۹۷۹

نمونه‌گیری چقدر در نتیجه تست کرونا موثر است؟

خبرگزاری فارس: عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان گفت: مهمترین اصل در تست ژنتیکی تشخیص کرونا نمونه گیری است، در جوامع مختلف گفته می‌شود که این تست بین ۶۰ تا ۷۰ درصد می‌تواند دقت یا صحت داشته باشد.

مهدی توتونچی، متخصص ژنتیک مولکولی، در پاسخ به سوال مطرح شده مردم مبنی بر اینکه دقت تست‌های کرونا چقدر قابل اعتماد است، افزود: مهمترین اصل در تست ژنتیکی تشخیص کرونا نمونه گیری است، در جوامع مختلف گفته می‌شود که این تست بین ۶۰ تا ۷۰ درصد می‌تواند دقت یا صحت داشته باشد، اما برای رسیدن به درصد بالاتر بستگی دارد نمونه گیری چقدر درست انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ویروس در سیستم تنفسی فوقانی وجود دارد و باید نمونه گیری با هر روشی از عمق و پشت حلق یا بینی انجام شود، از آنجایی که نمی‌توان با چشم دید که آیا نمونه برداشته شده همانی است که می‌تواند وجود ویروس را مشخص کند، بنابراین مهمترین اصل دقت تست است. یعنی ممکن است ویروس در هر فرد وجود داشته باشد، ولی نمونه‌ای که گرفته می‌شود حاوی ویروس نباشد و نتیجه تست منفی شود.

توتونچی اظهار کرد: مفهوم این نیست که تست RTPCR ژنتیک و تشخیصی مشکل یا دقت بالایی دارد بلکه این مفهوم را می‌دهد که نمونه گیری درست انجام نشده، اما همه این‌ها را با هم در نظر می‌گیرند.

عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان گفت: بنابراین مشکل درصد بالایی از منفی کاذب تست‌ها در مرحله نمونه گیری اتفاق می‌افتد چراکه نمونه گرفته شده حاوی ویروس نبوده است. وقتی کسی دارای علائم بیماری است، ولی نتیجه تست آن منفی می‌شود باید دوباره مورد تست با دقت بیشتری قرار بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه قدرت تشخیصی هر تستی متفاوت است، تصریح کرد: به عنوان مثال در کیت‌های تشخیصی موجود در بازار به ازای هر یک میلی لیتر نمونه گیری حدودا باید ۲۰۰ ذره ویروسی در آن وجود داشته باشد تا تست RTPCR ژنتیک قدرت تشخیصی پیدا کند.

توتونچی افزود: بنابراین اگر این میزان از ۲۰۰ ذره ویروسی کمتر باشد باز هم ممکن است که منجر به منفی کاذب شود. پس خود بخش تکنیکال یا بخش آزمایش RTPCR نیست که خطا دارد یا قدرت تشخیصی را کاهش می‌دهد بلکه بیشتر خطا‌ها در بخش نمونه گیری اتفاق می‌افتد.

عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان گفت: نکته بعدی این است که باید در نظر داشت که در زمان نمونه گیری بیمار در چه مرحله‌ای از بیماری قرار دارد، اگر بیمار در فاز ابتدایی است یا بیماری را رد کرده اصطلاحا گفته می‌شود که وایرال دوز بیمار پایین است، یعنی میزان ذره ویروسی که می‌تواند در تست داشته باشد پایین است. یعنی در نمونه گیری می‌توان تست ویروس را از فرد گرفت، اما به دلیل اینکه به ازای هر میلی لیتر میزان ذره ویروس کمتر از ۱۰۰ است باز هم قدرت تشخیصی نمونه کاهش می‌یابد.

وی تاکید کرد: برای تست کرونا اینکه چه نوع کیت، روش و شیوه نمونه گیری‌ای استفاده می‌شود و یا مسوول فنی آزمایش چقدر حساسیت به خرج می‌دهد که نمونه لازم ارسال شود، نظرم این است که قدرت تشخیصی تست بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.

منبع: فردا

کلیدواژه: تست کرونا تشخیص کرونا نمونه گیری نمونه گیری ذره ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۶۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد

آفتاب‌‌نیوز :

یکی از فعالیت‌های مهم کبد، ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی‌ها در بدن است.

کبد طبیعی حاوی حدود ۵ گرم چربی خالص در ۱۰۰ گرم وزن خود می‌باشد. هرگاه مقدار چربی در کبد بیش از ۵ درصد وزن آن افزایش یابد، به این حالت (کبد چرب) گفته می‌شود.

کبد چرب، بیماری شایعی در جامعه است ودر نتیجه بسیاری از بیماری‌ها و یا حالت‎های بد تغذیه‎ای در بدن ایجاد می‎شود. انباشته شدن چربی در سلول‌های کبدی می‎تواند به التهاب این سلول‎ها منجر شود.

مصرف برخی داروها، چاقی و یا اضافه وزن، کم تحرکی و مصرف مشروبات الکلی منجر به بروز کبد چرب می‎شوند. شکل غیرالکلی کبد چرب به دلیل تغییر در شیوه زندگی، تحرک و تغذیه مردم در حال افزایش است.

کبد چرب غیرالکلی بیماری خاموشی است که در بسیاری از موارد در مراحل ابتدائی علائم خاصی ندارد، ولی وجود کبد چرب نشان‎دهنده وجود یک نقص متابولیک در بدن آدمی است و خطر بروز بیماری دیابت قندی، سکته‎های قلبی و مغزی در آینده بیشتر خواهد بود.

آگاهی داشتن درباره کبد چرب، علل و عوام خطر تاثیرگذار در ایجاد و پیشرفت آن می‌تواند در کاهش ابتلا و یا درمان بموقع نقش داشته باشد.

کبد بزرگترین غده بدن است و آن را می‌توان به کارخانه‌ای شیمیایی تشبیه کرد که وظیفه تولید، تغییر، انبار کردن و دفع مواد را به عهده دارد. محل کبد در شکم از نظر عمل آن بسیار مهم است. وزن کبد در فرد بالغ حدود ۱۵۰۰ گرم و معادل یک پنجاهم وزن کل بدن می‌باشد.

در سال ۱۹۶۸ دانشمندان ۳ ماده موثر در حفاظت کبد را از گیاه خارمریم به نام‎های سیلیبینین، سیلیدیانین و سیلیکریستین را جدا کرده اند که امروزه مجموعه آن‌ها را سیلیمارین می‌نامند.

این گیاه در بسیاری از نقاط دنیا و از جمله کشور ایران به صورت بومی رشد می‌کند.

از گیاه خارمریم و ترکیبات آن به عنوان داروی کمکی و محافظت کننده کبدی در انواع بیماری‌های کبدی، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و کبدچرب استفاده می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت دانش‌بنیان ایرانی
  • تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت ساخته شده در یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی
  • اسب تروجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!